Gråa dagar

trots att solen skiner =(
Idag ringde min väckarklocka 04.45.. och jag som är så morgontrött... GAH.. sen kom jag minsann hem 16.30 trött som en hel armé småtomtar som ätit johnblund pulver till mellanmål! Stressigt var det idag också. Nå.. imorgon slutar jag ju "redan" klockan 20 så.. hahaha.. Sova får man göra när man är död!

Utlottning var det jaaa.... Jag behövde inte dra några lappar eftersom det bara var två söta tjejer som hojtat när klockan passerade midnatt mellan söndag och måndag =D ledsen ni andra sötnosar =D men håll utkik för andra tillfällen! Nån dag (men det blir nog nästa vecka) postas varsin penna till Zarah och Jonna =D woho! Blänk blänk blänk.

Jag har insett den största faran med att vara utarbetad... Jag tröstshoppar.. eller ja.. pick me up shoppar! =D Igår kom ett paket på posten.. och idag två..  *ops* INTE meningen! =D En hel del pysselsaker rymdes i dessa paket kan jag säga men jag törs inte fota för då tror ni jag är galen =D hah!

Igår kom det iallafall tre böcker.. Cathy Zielskes båda Clean & simple och Ali edwards första... Näst på listan står Ali nr. 2 och Elsie Flannigan! =D Vad härligt att kunna kombinera sin bokfetisch med pyssel! Två flugor i en smäll =D

Nu är det dags att bege sig mot duschen för att sedan hinna vara social en timme eller så innan jag lägger mig och väntar på midnattstimmen då sömnen förhoppningsvis behagar infinna sig!

Tjo!

Helg med presenter

Uff..
Igår var en sådan dag som jag allra mest tyckte synd om mig själv. Livet suger för det mesta ganska hårt och allt är faktiskt ganska jobbigt mest hela tiden. Fast jag är fantastiskt bra på att le och se glad ut fast jag inte vill!

Nå.. idag piggade jag upp mig med en liten shoppingrunda på stan.. Och visst tusan hittade jag ett så himla bra erbjudande som jag såklart var tvungen att köpa några extra av.. och då tänkte jag på er..ja ni som läser. =) Ni är inte så många vad jag vet så oddsen borde vara bra.

Jag tänkte ha en liten utlottning! =D Dessa två stackare blev över..
pennor
De vill ju ha varsitt nytt hem... eller hur? Här har vi inte tid att ta hand om och sörja för dem på bästa sätt.
Så två vita fina hybridisar vill flytta hem till någon som gärna använder dem till fint blänk på bokstäver eller andra spännande projekt! För att vara med i utlottningen så hojta till bland kommentarerna! På söndag drar jag vinnarna (om det nu är fler än två som är med =) ).

Nu ska jag kasta mig in i duschen och göra mig fin för att gå på galej, något jag inte alls känner mig sugen på .. men det lär väl ändra sig när man väl är där.

Ha en bra helg!

Färdig!

Jajjemen.. Har ju fuskat och lagt upp det färdiga resultatet på Scrappiz redan men här kommer det igen..

Hälften av mina pennor har nu fått ett nytt hem hängandes på väggen..  Nå, spännbandet ska icke vara där men jag var så ivrig med att plocka i pennor och fota så jag hängde upp det direkt, och då litade jag inte på att limmet hade fäst till sig ordentligt.. =) Därav tjusigt grönt spännband.

Den andra hälften pennor, som inte fick plats är ju sådana tråkiga pennor.. Tusch, färgpennor, akvarellpennor (de är tråkiga pga av varierande längd, svåra att ha i en liggande konserv), överstrykningspennor och sådana "vuxenpennor" sådana dyra tjocka pennor typ pilot vega och så. De blir så otympliga att ha där i! Kalligrafi och Chalkpennorna är inte ett dugg tråkiga men de är snäppet för långa för att ligga bra.

Nå. här är det.
12636-19

Idag ska jag roa mig med att förbereda mig inför skolstarten imorgon, vi blev klara med schemat i fredags så jag ska väl göra en snygg variant av mitt schema så jag vet vilka lektioner jag ska ha när och med vilket barn! blöö.. ångest! Jag vill inte.. Nåå.. det måste göras! 

*biter ihop och kör*

Gräsänksprojektet

Jag är inte glad på min blogg nu, den envisas med att kasta ut mig stup i kvarten. Ett försök till nu då..

Jag har minsann satt igång mitt projekt som jag tänkt på rätt länge nu, materialet inhandlades för två veckor sedan tror jag..

Näää jag tänker inte berätta vad det är men jag kan visa lite bilder på hur det såg ut för en stund sen..
Vad tror ni det ska bli egentligen?

Det här mina vänner är steg ett.. mycket äckligt.. eller hur? Hur kan denna sörja vara pysselrelaterad.?

12636-16

Efter ett par varv med diskborsten;
12636-18

jaa ni ser.. nu börjar det klarna..  just nu så ser det bara ut såhär;
12636-15

Nu ska ståltråd och akrylfärg fram, en och annan nubb(e) också kanske!

Ensam hemma även denna helg så det är väl bäst att passa på och pyssla för glatta livet!! =)

Återkommer med ett eventuellt slutresultat (om jag inte gett upp)...

Texten till min BoM-LO

Jag ville inte lägga ut hela denna text i galleriet på Scrappiz. Den kan trots allt  vara ganska känslig. Så om du inte vill läsa om mina tankar kringm in pappa och hans bortgång så bör du hoppa över detta inlägg. Pappa

Minnet börjar svika mig mer och mer. Jag vet att det var i slutet av november då mamma väckte mig. Vad var det hon sa? Jag kan inte minnas. Något om att hon skulle åka iväg med pappa i ambulansen. Sa hon varför? Jag minns inte. Jag sover så hårt, somnade om. Hur jag vaknade för att ta bussen till skolan vet jag inte. Kom mamma hem eller ringde hon och väckte mig? Inte ens det minns jag. Dagarna gick. Du flyttades från sjukhus till sjukhus. Mamma var hos dig varje dag. Vår kommunikation gick via lappar på köksbordet. Nej, jag kom inte och hälsade på dig. Du kunde inte prata och var sällan vid medvetande, det var inte så jag ville se dig så jag följde inte med. Efter ungefär en vecka fyllde jag 13, jag tror det var en söndag. Mamma sa att du klämt hennes hand en extra gång när hon gick hem idag. Var det en hälsning till mig? När mamma ringde skolan nästa dag och sa att hon skulle komma och hämta mig visste jag. Jag visste att du inte längre fanns. Klockan hade precis slagit 12.03, ett djupt andetag och inget mer. Jag fick vara ensam med dig på sjukhuset. Det kändes som en bra idé att sjunga för dig, fixa till comb-overn, smeka din kind och klappa ölmagen. Jag grät, både då och på begravningen. Det var min sorgetid för det du gett mig att ta med i livet har också gjort att jag inte behövde sörja längre. Jag vet att du har det bra, säkerligen har du hittat någon att spela Chicago med över en grogg. Jag vet att du älskar mig lika mycket som jag älskar dig.  Du pappa..  du finns alltid med mig.

/Mahlin

tokigt pysslig helg

Jajjemen, jag kom igång lite med pysslandet till sist. Har klätt om min FIRA-byrå och gjort en hel drös med egna chippisar.. mm. Jag är som Lena Ph.. hon syr sina egna kläder, jag skär mina egna chipboards. Det började faktiskt med att jag blev upp över öronen kär i de nya biggest board chippisarna, särskilt scrollsen, men de har ju inte dykt upp i sverige ännu så då får man göra egna =) Sen spårade det ut och började bli alfabet och grejjer också men ja ja.. De är ju användbara.

Som muta för att slippa följa med sambon på släktkalas idag så erbjöd jag mig snällt att göra ett grattiskort till hans farmor som fyllde 81. Sagt och gjort, sedan blev jag lämnad ensam hemma.. jippi..
Här är kortet.

grattis


Usch.. . Jag har så svårt att pyssla saker som JAG tycker är fint, iallafall sånt som ska läggas upp i gallerier och visas upp. Jag har inte riktigt samma smak som andra, iaf inte när jag själv ska göra .Det är ofta endel som skiljer stilmässigt, jag mixar och matchar "fel" och älskar det. Nå. Denna helg har jag iallafall bestämt mig för att högaktningsfullt skita i om andra tycker om det jag gör eller inte. För jag gör det faktiskt. Jantelagen till trots! HA!

sov gott

kortslutning

Seriöst..
Jag blir så frustrerad.  Jag har pysselstopp. Inte så att jag är utan idéer utan det är snarare så att jag har för MÅNGA idéer.  Jag har så många idéer och projekt i huvudet nu så jag vet inte vilken  ände jag ska börja så då blir ingenting gjort istället. Jag  kommer mig inte för att starta nåt pyssel eftersom jag genast kommer på ÄNNU flera projekt. ambivalent. minst sagt.

Hela eftermiddagen och kvällen igår satt jag och verkligen försökte starta nåt men det gick bara inte. För jag kunde inte bestämma mig... Ägnade mig helhjärtat åt tvätten istället.

Jag pysslar lite på jobbet i och för sig. 15 exakt likadana sommarvykort till barnen om drop-in fika nästa vecka! Ja, exakt lika i den mån det går, jorden skulle ställas på sin ände om barnen upptäckte att de fått OLIKA kort . Uj uj. Nå, det passar mina egna Asperger drag ypperligt!

Nu ska jag jobba vidare och kanske skulle man skriva ett schema för vad jag ska pyssla med när jag kommer hem för att faktiskt få något gjort!? 1. sätt dig i pysselrummet.. 2.starta fläkten 3. blö.. ja, vad ska jag välja! =)

Varmt är det också..RSS 2.0